Προσκεκλημένοι όλες και όλοι στην πρεμιέρα 13/04 (9:00 π.μ. έως 2 μ.μ.) του Τουρνουά 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων-Ελάτε να φωτογραφηθούμε για το #BeActive

Οι τελευταίες προετοιμασίες στο Στάδιο Εύνικος ολοκληρώθηκαν κι όλα πλέον είναι έτοιμα για να υποδεχθούν την καθιερωμένη ετήσια γιορτή του αθλητισμού, το τουρνουά εκμάθησης 3Χ3 όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φυλής, με διαχρονικό συνδιοργανωτή τον Γ.Α.Σ. Εύνικος, που εφέτος στέλνει το μήνυμα για την προώθηση της άθλησης και της υγιούς διαβίωσης.

Το 30ό τουρνουά ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου (09:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.) την αυλαία του στο Στάδιο Εύνικος (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες). Όπως κάθε χρόνο το τουρνουά, που αποτελεί θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα, όχι μόνο του δήμου, αλλά ολόκληρης της Αττικής, στηρίζεται στις εκπλήξεις, τις καινοτομίες, στη διασκέδαση των μικρών μας πρωταγωνιστών και πρωταγωνιστριών, στη χαρά της συμμετοχής και μόνο., αλλά και σε πολλά άλλα. Εφέτος όμως υπάρχει κι ένα επιπλέον, το ίδιο σημαντικό μήνυμα -ου μην και μεγαλύτερο- που πρέπει να φτάσει μέσω της διοργάνωσής μας σε όλες και σε όλους.

Το 30ό Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φυλής έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού #BeActive. Πρόκειται για πρόγραμμα που προάγει την άθληση και τα οφέλη που προσφέρει αυτή σε κάθε ηλικία. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η δράση απευθύνεται σε όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα. Με την εστίαση σε πρωτοβουλίες βάσης, το πρόγραμμα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) σε τακτική βάση και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την καθημερινή άσκηση των πολιτών.

Με στόχο αυτό το μήνυμα να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλήπτριες και παραλήπτες έχει δημιουργηθεί ειδική γωνιά στο Στάδιο Εύνικος όπου μικροί και μεγάλοι, συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο τουρνουά, αλλά και θεατές, εθελοντές και προσκεκλημένοι θα μπορέσουν να φωτογραφηθούν με το μήνυμα #BeActive. Ακολούθως, μέσω των κοινωνικών δικτύων η διασπορά θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη ώστε να βεβαιωθούμε πως θα φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζευγάρια ματιών.

Σας περιμένουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ!