Στα πλέι οφ θα διεκδικήσουν την επιστροφή στην Α’ ΕΣΚΑ οι Άνδρες του Εύνικου

Η 6η εφετινή ήττα, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, στοίχισε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο και την απευθείας άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του αθηναϊκού μπάσκετ.

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Απριλίου 2024, στο κλειστό της Λεοντείου Σχολής, στα Πατήσια, η ομάδας μας ηττήθηκε με 60-53 από τον ομώνυμο Αθλητικό Όμιλο, που με το ροζ φύλλο αγώνα που κατέκτησε θα συμμετάσχει, επίσης, στα πλέι οφ ανόδου. Την απευθείας άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ, από τον 2ο όμιλο, εξασφάλισε ο Α.Ο. Θρακομακεδόνων με τον οποίο ο Εύνικος ισοβάθμησε στην 1η θέση, ωστόσο οι «Θράκες» επικράτησαν και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου. Στα πλέι οφ εκτός από την ομάδα μας και τον Α.Ο. Λεοντείου συμμετέχουν Άρης Πετρούπολης και Γ.Σ. Κηφισιάς με τις ομάδες να μεταφέρουν τ’ αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και την πρόκριση να δίνουν οι 3 νίκες. Τα ζευγάρια των πλέι οφ είναι Εύνικος-Γ.Σ. Κηφισιάς και Άρης-Πετρούπολης-Α.Ο. Λεοντείου με τους νικητές να παίζουν στον τελικό του μίνι-τουρνουά και φόντο την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ. Η ομάδα του Τάσου Κωνσταντώνη μετρά 2-0 νίκες με Άρη και Κηφισιά και 1-1 με Λεόντειο…

Η πρεμιέρα των αγώνων γίνεται την Πέμπτη 18 Απριλίου με τον Εύνικο να υποδέχεται (21:30) την ομάδα των Βορείων Προαστίων και με νίκη να περνά στον τελικό. Προφανώς και η στήριξη, το χειροκρότημα, η επευφημία για την προσπάθεια της εφετινής νεανικής ομάδας μας θ’ αποτελέσει την καλύτερη ώθηση για τους παίκτες μας ώστε στο τέλος ο στόχος να γίνει πραγματικότητα.

Στα της χθεσινής αναμέτρησης, ουσιαστικά ο Εύνικος «πλήρωσε» το κακό πρώτο δεκάλεπτο, οπότε και δέχθηκε 26 πόντους, επίδοση που αν μη τι άλλο δεν επαναλήφθηκε πολλές φορές στην εφετινή σεζόν στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ. Στη συνέχεια και με τη συνδρομή του τεχνικού μας επιτελείου η εικόνα βελτιώθηκε, ιδίως στην άμυνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι, που επίσης έδιναν «νυν υπέρ πάντων» αγώνα, φρόντιζαν να διατηρούν μια σχετική διαφορά που τους επέτρεπε να ελέγχουν και τον ρυθμό. Παράλληλα, η αστοχία των παικτών μας έπαιξε τον δικό της ρόλο και τελικά προήλθε και η ήττα που κατέταξε τον Εύνικο στη 2η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια της σεζόν και τον έστειλε στη διαδικασία των πλέι οφ.

Η ταυτότητα του αγώνα…
Διαιτητές: Στρέμπας, Αναστασόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 35-27, 50-39, 60-53
Λεόντειος (Μελέτης, Μουρμούρης): Πενταγιώτης, Βάτσιος Α. 10 (1), Βάτσιος Β. 9 (2), Σπυρόπουλος 4, Χρήστου 2, Μήτσης, Κανελλόπουλος 5, Καζιάνης 5 (1), Λουκα 14, Βασσάλας 6 (1), Ασημένιος 2, Ρένεσης 3 (1).
Εύνικος (Κωνσταντώνης, Χεργκελετζής): Αχείμαστος 2, Κούλιος 17 (4), Παναγιωτίδης 9, Καραγρηγορίου, Παναγιωτόπουλος 9, Δημόπουλος, Αρτεμάκης 8, Νικολόπουλος 3, Κοντούλης 1, Κατσαρός 4 (1), Μπέμπελος.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ
ΤΥΦΩΝ ΑΣ- ΑΟ ΙΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 54-71
ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ- Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 74-58
Γ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 67-65
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Σ.- Α.Ο. ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 78-74
Α.Ο. ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ- Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ 81-74
ΑΘΛΗΤΗΣ- ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (διεξαγωγή αγώνα 13/04).