Με… sweep στον τελικό των πλέι οφ του 2ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ οι Άνδρες του Εύνικου

Σε μια αναμέτρηση όπου «κυριάρχησαν» οι άμυνες η ομάδα μας επικράτησε εντός έδρας με 62-59 του Γ.Σ. Κηφισιάς και έφτασε τις τρεις νίκες, που της έδωσαν το εισιτήριο για να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Α’ ΕΣΚΑ.

Και τα τρία εφετινά παιχνίδια του Εύνικου με το σωματείο των Βορείων Προαστίων ξεχώρισαν για τις «μάχες» των αθλητών, το physical game, αλλά και κάποια μεγάλα σουτ. Δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα ούτε το ματς για την Α’ φάση των πλέι οφ της Β’ ΕΣΚΑ, που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024 στο Στάδιο Εύνικος. Η ομάδα μας έχοντας «προίκα» το 2-0 από την κανονική περίοδο, υπερείχε στον ψυχολογικό τομέα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν αποφασισμένοι να πουλήσουν πολύ «ακριβά το τομάρι τους».

Σα να ζήσαμε σε deja vu το ματς της 23ης αγωνιστικής, στο ίδιο γήπεδο, το βράδυ της 21ης Μάρτη, όταν ο Εύνικος επικράτησε με 67-65 κι η Κηφισιά αστόχησε σε σουτ τριών πόντων δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Χθες, μάλιστα, σε ακόμη εντονότερο βαθμό μια και η ευστοχία των δύο ομάδων δεν μπορεί να πει κανείς ότι άγγιξε υψηλά ποσοστά. Η Κηφισιά μετά το «μούδιασμα» των πρώτων λεπτών βρήκε κάποια εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή του τρίποντου, κάποια απ’ αυτά μάλιστα υπό δύσκολες προϋποθέσεις και κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί η ομάδα μας «γύρισε διακόπτη» βελτίωσε την άμυνα κι έτσι βρήκε την απαραίτητη ενέργεια και το «καθαρό μυαλό» για να επιστρέψει.

Το πρώτο βήμα έγινε στο δεύτερο «μισό» του πρώτου ημιχρόνου και… ολοκληρώθηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, σημείο στο οποίο ο Εύνικος πήρε το προβάδισμα και δεν το ξαναέχασε. Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν σε κανένα σημείο το ματς, ακόμα κι όταν βρέθηκαν με διαφορά 9 πόντων να καλύψουν, ωστόσο οι παίκτες του Τάσου Κωνσταντώνη έδειξαν την απαραίτητη θέληση, το καλώς εννοούμενο πείσμα και ήταν όσο ψύχραιμοι χρειάστηκε όταν η μπάλα είχε κατά τι… βαρύνει. Κάπως έτσι οι δύο εύστοχες βολές του Νίκου Αρτεμάκη δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε έδωσαν αέρα νίκης και πρόκρισης στον τελικό των πλέι οφ του 2ου ομίλου.

Ενας στόχος που κατακτήθηκε μέσα στο γήπεδο άξια, παρά την απειρία που αποτελεί το «ίδιον» της εφετινής μας ομάδας. Εδώ που είμαστε όμως απομένει και κάτι ακόμα… Η επιστροφή στα σαλόνια του αθηναϊκού μπάσκετ. Για να επιτευχθεί κι αυτός ο στόχος θα πρέπει ο Εύνικος να υπερκεράσει με πλεονέκτημα έδρας το εμπόδιο του Άρη Πετρούπολης ή του Α.Ο. Λεοντείου. Σ’ αυτό το ζευγάρι πλέον οι Πετροπουλιώτες προηγούνται με 2-1 και χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να πάρουν το εισιτήριο. Η επόμενη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου στην έδρα του Α.Ο. Λεοντείου. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι απέναντι στον Άρη η ομάδα μας εφέτος έχει 2-0 νίκες από την κανονική περίοδο, ενώ με τον Α.Ο. Λεοντείου μετρούν από μία νίκη!

Η ταυτότητα της αναμέτρησης…
Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Περδετζόγλου
Δεκάλεπτα: 12-19, 27-31, 47-41, 62-59
Εύνικος (Κωνσταντώνης, Χεργκελετζής): Αχείμαστος 8, Κούλιος 7 (2), Παναγιωτίδης 10, Καραγρηγορίου, Αρτεμάκης 8, Νικολόπουλος 9, Κοντούλης 1, Κατσαρός 13 (4), Παναγιωτόπουλος 6.
Κηφισιά (Μπιλάλης, Γκοργκόλης): Τριποδάκης, Φραγκούλης Π., Φραγκούλης Σ. 7 (1), Πανταζής 7 (1), Αγγελόπουλος 4 (1), Βογιατζόγλου 2, Λαμπρόπουλος 16 (2), Τσολακόπουλος, Σπαχιγά 12 (1), Χατζηαγγελής 11.