Μάγκικη και στο… σουτ νίκη των Ανδρών του Εύνικου με τον Γ.Σ. Κηφισιάς

Δεν είχε να ζηλέψει τίποτα σε σασπένς, ένταση, εναλλαγές στο σκορ, πάθος, δύναμη, αυταπάρνηση και δίψα για το θετικό αποτέλεσμα η αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης 21ης του Μάρτη όσοι -τυχεροί- βρέθηκαν στο Στάδιο Εύνικος για το ματς της ομάδας μας με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς έφυγαν γεμάτοι από μπάσκετ. Ματς με εικόνες που παρέπεμπαν στο υψηλότερο επίπεδο αν και μιλάμε για Β’ ΕΣΚΑ. Αναμφίβολα τέτοιοι αγώνες μπορούν ν’ αποτελέσουν τον καλύτερο μαγνήτη και τη μεγαλύτερη διαφήμιση του ερασιτεχνικού μπάσκετ.
Δύο ομάδες που μέσα σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια κυνήγησαν με… λύσσα το θετικό αποτέλεσμα με τον Εύνικο, χάρη -κυρίως- στον ασταμάτητο Κούλιο, να επικρατεί στα σημεία όπως μαρτυρά και το 67-65 που έγραψε για τελικό αποτέλεσμα ο φωτεινός, ηλεκτρονικός, πίνακας.

Ματς που κρίθηκε στο σουτ με τον πλέι μέικερ μας να ευστοχεί 4 δευτερόλεπτα και 9 δέκατα πριν από τη λήξη και το τρίποντο των φιλοξενούμενων να βρίσκει τη στεφάνη! Όπως και τα τελευταία δευτερόλεπτα, έτσι κι όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν γεμάτο διακυμάνσεις και τεράστιο ενδιαφέρον. Ο προπονητής μας Τάσος Κωνσταντώνης είδε τους παίκτες μας να ξεκινούν καλύτερα, αλλά και την Κηφισιά ν’ απαντά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα του Εύνικου θύμισε τη… γνωστή εφετινή απόλυτα πετυχημένη συνταγή που έχει μεταφραστεί έως τώρα σε 18 νίκες σε 23 ματς!

Η εικόνα αντιστράφηκε στην 3η περίοδο όπως μαρτυρά και το επί μέρους 14-24 πριν οι παίκτες μας εξαπολύσουν την τελική επίθεση. Με το πάθος κάτω και μέσα στη ρακέτα μας να περισσεύει στο τελευταίο δεκάλεπτο και ισορροπημένες επιλογές στην επίθεση η ομάδα μας κατάφερε και πάλεψε για την ανατροπή η οποία κι επετεύχθη.

Με απλά μαθηματικά και μόλις τρεις αγωνιστικές ν’ απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου στην Β’ ΕΣΚΑ το χθεσινό ροζ φύλλο αγώνα σήμανε τη δεδομένη συμμετοχή μας στα πλέι οφ ανόδου. Ακολουθεί ακόμα μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Άρη Πετρούπολης, εκτός έδρας, την τελευταία Πέμπτη (28/03) του Μάρτη με τον στόχο να είναι πάντα ο ίδιος… Καλή εμφάνιση κι ό,τι βγει!

Η ταυτότητα της αναμέτρησης…
Διαιτητές: Αργυρούδης, Ψύχας
Δεκάλεπτα: 15-17, 35-31, 49-54, 67-65
Εύνικος (Κωνσταντώνης, Χεργκελετζής): Αχείμαστος 4, Κούλιος 30 (6), Παναγιωτίδης 3, Τσίτος, Καραγρηγορίου 11 (1), Αρτεμάκης 2, Νικολόπουλος 3 (1), Δημόπουλος, Κοντούλης 2, Κατσαρός 2, Παναγιωτόπουλος 10 (2).
Κηφισιά (Μπιλάλης, Γκοργκόλης): Τριποδάκης 1, Φραγκούλης 2, Πανταζής 7 (1), Αγγελόπουλος 2, Βογιατζόγλου 8 (1), Λαμπρόπουλος 21 (2), Τσολακόπουλος 4, Τζέμης 10, Σπαχιγά 8, Χατζηαγγελής 2.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ:
Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ- ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 81-55
Α.Ο. ΙΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ- Α.Ο. ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 85-83
ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ 57-72
Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ- ΤΥΦΩΝ Α.Σ. 65-46
Α.Ο. ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ- ΑΘΛΗΤΗΣ 67-66
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Σ.- Α.Ο. ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ 63-55.