Νικηφόρα συνέχεια για τους Άνδρες στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ και τώρα όλα για όλα!

Η ομάδα δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά η δουλειά έγινε απέναντι στον ΑΘΛ.Η.Τ.Η. και η 20ή νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα είναι γεγονός μετά το 78-65 που έγραψε ο φωτεινός πίνακας με τη συμπλήρωση 40 αγωνιστικών λεπτών.

Το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024 στο Στάδιο Εύνικος η αναμέτρηση ήταν αρκετά ανταγωνιστική, ανάμεσα σε δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους, αλλά με την ίδια δίψα για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Εύνικος ήθελε να διατηρήσει την επαφή με την πρωτιά του ομίλου, που θα σημάνει την απευθείας άνοδο και οι φιλοξενούμενοι μία αναπάντεχη νίκη στην προσπάθεια για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης στην κανονική περίοδο. Στο πρώτο ημίχρονο οι άμυνες απουσίαζαν εκατέρωθεν, ενώ οι καλαθοσφαιριστές, όντες ξεκούραστοι έτρεξαν περισσότερο, ενώ πίστευαν και στην ευστοχία τους έξω από τη γραμμή των 6.75μ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 48-41 που έγραψε ο φωτεινός πίνακας με το τέλος του πρώτου μισού του ματς ,άφηνε ζωντανή την ελπίδα και στον Εύνικο και στον ΑΘΛ.Η.Τ.Η. Η ομάδα μας κατάφερε με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου να ξεφύγει με διψήφια διαφορά με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να δώσουν κάποια απάντηση, όχι όμως αρκετή για ν’ αμφισβητήσουν τους παίκτες του Τάσου Κωνσταντώνη που στο τέλος κατάφεραν να πανηγυρίσουν ακόμα μία νίκη εφέτος. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το τεχνικό μας επιτελείο χρησιμοποίησε τους 11 από τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του με τους 10 να βρίσκουν σκορ και τους τέσσερις να καταγράψουν και διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό σημαίνει πως δόθηκε η ευκαιρία και δοκιμάστηκαν σχήματα και τακτικές καθώς η χρονιά ακόμα δεν ολοκληρώθηκε…

Η αυλαία της κανονικής περιόδου «πέφτει» την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Ο Εύνικος έχει δύσκολη αποστολή καθώς… εκστρατεύει στην έδρα του Α.Ο. Λεοντείου και θέλει μόνο τη νίκη ώστε να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα των Θρακομακεδόνων που την ίδια ώρα αγωνίζονται στον Βύρωνα με τον Αθηναϊκό. Λεόντειος και Αθηναϊκός μάχονται για την είσοδό τους στην πρώτη 5άδα και τα πλέι οφ που χαρίζουν ακόμα μία θέση για την κορυφαία κατηγορία της ΕΣΚΑ. Μύλος…

Η ταυτότητα της αναμέτρησης…
Διαιτητές: Αποστολίδης, Θεοδωρόπουλος
Δεκάλεπτα: 22-16, 48-41, 68-58, 78-65
Εύνικος (Κωνσταντώνης-Χεργκελετζής): Αχείμαστος 13, Κούλιος 14 (2), Παναγιωτίδης 2, Καραγρηγορίου 9 (3), Παναγιωτόπουλος 10 (2), Αρτεμάκης 13, Νικολόπουλος 5, Κοντούλης 3 (1), Κατσαρός 4, Ανδρώνης, Μπέμπελος 5.
ΑΘΛ.Η.Τ.Η.Σ. (Καλογερόπουλος, Κυριάκογλου): Χλαπάνης 14, Τριανταφύλλου 8 (2), Ζιάκας 6 (1), Κορκονέας 10 (1), Λαμπρινός, Πάνος 4, Παλισίδης 8 (1), Θεοδώρου 9 (2), Εξαδάκτυλος 2, Ασλανίδης 2, Μάρκουλης 2.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ:
Α.Ο. ΙΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ- Α.Ο. ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ 76-68
ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-Α.Ο. ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 83-75
Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ- ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ 59-46
Α.Ο. ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ- ΤΥΦΩΝ Α.Σ. 69-46
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ 77-93
Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ- Γ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 66-53.