Εμφατική νίκη του Εύνικου στη Λευκάδα κι ιδανικό φινάλε στη σεζόν (φωτογραφίες)

Στη 2η εφετινή πιο παραγωγική της βραδιά η ομάδα μας, απαλλαγμένη από το βάρος του «πρέπει», κατήγαγε άνετη και με διαφορά, 89-56, νίκη απέναντι στην τοπική Νίκη, που φανερά σκεφτόταν τα play out.

Μόλις τρία 24ωρα μετά την αναμέτρηση που σήμανε την ανανέωση της παραμονής του Εύνικου στην κορυφαία κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ, οι αθλήτριες του Λάμπρου Μπάρτζου επικράτησαν κατά κράτος της ομάδας που πλέον στον πάγκο της -εδώ και λίγες ημέρες- έχει τον τέως τεχνικό μας Γιώργο Βελτσίστα.

Με τα 5 από τα συνολικά 12 τρίποντα, στα οποία ευστόχησε η ομάδα μας στο σημερινό ματς, να επιτυγχάνονται στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Εύνικος ουσιαστικά έγινε… αφεντικό από το τζάμπολ όπως μαρτυρά και το επί μέρους 15-33 που έγραψε ο φωτεινός πίνακας στο τέλος των 10 πρώτων αγωνιστικών λεπτών. Στη συνέχεια στόχος ήταν να μην απειληθεί η ομάδα μας, που δεν σταμάτησε ν’ αποδίδει καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, κάτι που δεν συνέβη σε καμία ουσιαστικά στιγμή της αναμέτρησης.

Το τεχνικό μας επιτελείο είδε με χαρά στην τελευταία επίσημη αναμέτρηση της σεζόν να σκοράρουν και οι 8 αθλήτριες που ταξίδεψαν στη Λευκάδα, ενώ παράλληλα δοκιμάστηκαν σχήματα και συστήματα. Για τους γηπεδούχους ήταν εμφανές ότι η σκέψη ταξίδευε στο εντός έδρας ματς με τον Αθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή για την πρεμιέρα των πλέι άουτ στο οποίο η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό.

Κάπως έτσι, με τις καλύτερες εικόνες και παραστάσεις, ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδοχική χρονιά του Εύνικου στην Α1 Γυναικών, με τον απολογισμό να μετρά 8 νίκες και 12 ήττες. Δύο ροζ φύλλα κερδισμένα περισσότερα εφέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν κι από 4 νίκες στο «σπίτι» μας κι εκτός έδρας. Παράλληλα, η αθλήτριά μας Μία Μπέρκμαν, η οποία και στην σημερινή αναμέτρηση ήταν πρώτη σκόρερ της ομάδας μας, αναδείχθηκε κορυφαία ριμπάουντερ στην κατηγορία μετά τα 18 που… κατέβασε σήμερα!

Η ταυτότητα της αναμέτρησης…
Διαιτητές: Γεράνιος-Μακρόπουλος-Λιόνας
Τα δεκάλεπτα: 15-33, 24-56, 35-74, 56-89
Νίκη Λευκάδας (Βελτσίστας): Μόρα 26, Ζιάκα 4, Γασπαράτου 11(3), Τυπάλδου, Γεωργάκη, Χουγκάζ, Ροντρίγκεζ 5(1), Μανίς 10, Χασάπη.
Εύνικος (Μπάρτζος): Μάρτιν 20(4), Στούπα 12(2), Εμμανουηλίδου 2, Σταμάτη 11(3), Κασάπογλου 12(2), Κριμιτζά 2, Μπέρκμαν 21, Σμιθ 9(1).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α1 Γυναικών
Πρωτέας Βούλας-Εσπερίδες Καλλιθέας 69-61
Ελευθερία Μοσχάτου-ΠΑΟΚ 86-60
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 42-82
ΠΑΣ Γιάννινα-Αθηναϊκός 63-61
Ρεπό: Ολυμπιακός.

Τα ζευγάρια των Play-off (στις δύο νίκες)

Θέσεις 1-4
Ολυμπιακός-Πρωτέας Βούλας
Παναθηναϊκός-Εσπερίδες
Θέσεις 5-8
Ελευθερία Μοσχάτου-Ηρακλής
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Το ζευγάρι των Play-out (στις δύο νίκες)
Νίκη Λευκάδας-Αθηναϊκός