Σε «μόνοκερους» και «πρίγκηπες» μεταμφιέστηκαν στο καρναβάλι οι μικροί μας αθλητές και αθλήτριες, που συμμετείχαν και στην παρέλαση για την 203η επέτειο από την επανάσταση του 1821!




Αθλητισμός, πολιτισμός και κοινωνία είναι έννοιες αλληλένδετες και συνυφασμένες. Η κοινή ανάπτυξή τους μπορεί να επιφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, ιδίως όταν στην εξίσωση προστίθεται και η παιδεία. Ο σύλλογός μας, αποδεδειγμένα, στέκεται αρωγός σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που τονώνουν το αίσθημα της χαράς και συμβάλλουν μικροί και μεγάλοι ν’ αφήσουμε για λίγο στην άκρη την καθημερινότητα και να γίνουμε όλοι μαζί… παιδιά!




Απτό παράδειγμα η συμμετοχή του τμήματος FUNBasket στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διοργάνωσε ο δήμος Φυλής και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στο κέντρο των Άνω Λιοσίων. Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Αθλητικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όλα τα μέλη της ακαδημίας μας προμηθεύτηκαν στολές «μονόκερου» και «πρίγκηπα», μόστραραν το πιο πλατύ χαμόγελό τους κι έχοντας και τον καιρό σύμμαχο παρέλασαν με πολλή χαρά συνδυάζοντας την αθλητική οικογένεια με μία σημαντική πολιτιστική δράση και βέβαια υποστηρίζοντας τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας. Μαζί τους, ίσως κι ακόμη περισσότερο χαρούμενοι, αρκετοί γονείς και κηδεμόνες που δεν έχασαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τα παιδιά τους και την παρέα τους χαλαρές και μοναδικές στιγμές.



Το καρναβάλι ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Ευριδίκης και του Μύρωνα Στρατή στην κατάμεστη Πλατεία Ηρώων, οι οποίοι ερμήνευσαν δικά τους ρυθμικά τραγούδια αλλά και γνωστά τραγούδια από την ελληνική ποπ και τη διεθνή ροκ σκηνή. Τη συναυλία άνοιξαν χορεύοντας σάλσα χορεύτριες που έδωσαν την απαραίτητη βραζιλιάνικη νότα. Όλοι καταχειροκροτήθηκαν από το νεανικό κοινό, που με τη βοήθεια του καλού καιρού έμεινε μαζί τους μέχρι το τέλος της συναυλίας, χορεύοντας και τραγουδώντας.




Λίγες ημέρες αργότερα, ανήμερα του εορτασμού της 203ης επετείου από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας τίμησαν τους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία συμμετέχοντας στην καθιερωμένη παρέλαση. Η συμμετοχή των παιδιών μας ήταν πολύ μεγάλη, ενώ και την ώρα που παρέλασαν μπροστά από τους επισήμους και πλήθος κόσμου επέδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό, κάνοντας κι όλους εμάς υπερήφανους!







Πολλά συγχαρητήρια στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες και του χρόνου…







