Τιμή για τον Εύνικο και την πόλη η κλήση του Θοδωρή Παπανικολάου στην Εθνική Παίδων (pics)

Ευχάριστες αναμνήσεις και θύμησες «ξύπνησε» η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. για τη 12άδα της Εθνικής Παίδων, που θα λάβει μέρος σε τουρνουά στην Ισπανία.

Μεταξύ των 12 ονομάτων που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννης Καλαμπόκης, ξεχωρίζει αυτό του Θοδωρή Παπανικολάου. Του «δικού» μας Θοδωρή. Ενός παιδιού που ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες του Εύνικου πριν ανοίξει τα φτερά του. Ακόμα και σήμερα όμως ο Θοδωρής, του Γιώργου και της Κατερίνας, είναι ένα από τα παιδιά της γειτονιάς μας, το οποίο «που θα το χάσεις, που θα το βρεις», πάντα θα’ χει στην αγκαλιά του την πορτοκαλί μπάλα. Χωρίς ν’ αμελεί τις υποχρεώσεις του στο σχολείο ο 15χρονος μαθητής συνδυάζει γνώση και άθληση καταφέρνοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.


Οι διακρίσεις του 15χρονου καλαθοσφαιριστή

Αυτή η αγάπη του, η ακόμη περισσότερη δουλειά σ’ όλα τα σωματεία και με όλους τους προπονητές αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής του με το αγαπημένο του άθλημα, αλλά βέβαια και το ταλέντο του, τον ανέδειξαν σε MVP του Final-8 στο πρωτάθλημα Παμπαίδων το 2022, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε την πρώτη θέση με τους Παμπαίδες Α’.

Προάγγελος της κλήσης του Θοδωρή στην Εθνική Παίδων αποτέλεσε η συμμετοχή του με το κλιμάκιο της προεθνικής U16 στο Rising Star, ενώ η πόρτα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος άνοιξε για τα καλά με τη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά ISCAR της Ισπανίας.

Όλοι εμείς στον Εύνικο αισθανόμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία του Θοδωρή Παπανικολάου και του ευχόμαστε να παραμένει υγιής και να μην ξεχνά ότι η κάθε είδους επιτυχία αποτελεί μόνο καρπό μόχθου και σκληρής δουλειάς. Συνάμα πολλά τα συγχαρητήρια με αποδέκτες και τους Κατερίνα & Γιώργο, γονείς του Θοδωρή, που επίσης αποτέλεσαν μέλη του συλλόγου μας, με τον Γιώργο να φορά τη φανέλα του Δ.Α.Σ.ΑΛ., αλλά ν’ αναλαμβάνει ακολούθως και το πόστο του προπονητή και σε τμήματα ακαδημιών, αλλά και σε μεγαλύτερα. Επίσης, ευχόμαστε το παράδειγμα του νεαρού αθλητή ν’ αποτελέσει… φωτεινό αστέρι και για τα υπόλοιπα παιδιά της ακαδημίας μας και όχι μόνο ώστε κι αυτά δουλεύοντας να πετύχουν τους όποιους αθλητικούς, ή ό,τι άλλο, στόχους έχουν κατά νου!

Πριν από τον Θοδωρή, ακόμη δύο

Κάτι περισσότερο από 28 χρόνια πριν, ο νυν ειδικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μέλος του ΓΑΣ Εύνικος και επικεφαλής εθελοντής-συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Εύνικου, Βασίλης Ντάκουρης ήταν ο πρώτος, συνδημότης μας, που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο. Σύμφωνα με το αρχείο της ΕΟΚ μέτρησε συνολικά 4 συμμετοχές με την εθνική Παίδων κι ακόμη 8 με την Ελπίδων, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων μέρος σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και διεθνές τουρνουά. Ο Βασίλης επίσης κόσμησε με τις εμφανίσεις του την ομάδα μας ως αθλητής, ενώ ακολούθως ανέλαβε και το πόσο του προπονητή, υπό την καθοδήγηση του οποίου ο σύλλογός μας σημείωσε σημαντικές επιτυχίες και μεγάλες νίκες.

Ακολούθησε ακόμα ένα παιδί που ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες του συλλόγου μας, κι έφτασε ν’ αγωνιστεί στο υψηλότερο συλλογικό επίπεδο. Ο λόγος για τον Μάκη Θέο ο οποίος είχε 23 συμμετοχές με την εθνική Παίδων κι ακόμη 37 μ’ αυτή των Εφήβων. Μάλιστα, ο Μάκης ήταν μέλος της εθνικής Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό του 2002, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003, ενώ με την Παίδων ήταν στην αποστολή που συμμετείχε στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1999! Η ιστορία, λοιπόν, του συλλόγου μας, καλά κρατεί…

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Η Εθνική Παίδων θα πάρει μέρος στο τουρνουά ISCAR που διεξάγεται 6-9 Δεκεμβρίου στην Ισπανία. Οι αθλητές που καλούνται είναι οι εξής: Παύλος Πεταλωτής (Άρης), Βασίλης Χαρτώνας (ΔΕΚΑ), Χρήστος Βενετίδης (Άρης), Ιωάννης Κωστούλας (ΔΕΚΑ), Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου (Άρης), Αλέξανδρος Σκληρός (Προμηθέας Π.), Αθανάσιος Ασημένιος (Λεόντειος), Αλέξανδρος Τσώνης (Δούκας), Θεόδωρος Παπανικολάου (Παναθηναϊκός), Γεράσιμος Αλέξιος Παγουλάτος (Ολυμπιακός), Δημήτρης Σταμούλος (Ανδρογέας), Δημήτρης Πούλος (Άρης Σκάλας).
Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 08.30 στα γραφεία της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Καλαμπόκης με συνεργάτη τον Δημήτρη Μισιακό. Η Εθνική Παίδων θα πάρει μέρος το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης (9-17/8).