Ο Εύνικος στις Βρυξέλλες!

Στις Βρυξέλες αυτή την φορά, στις 6 και 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Basket For Change” –  Erasmus Sports Plus Program στο οποίο συμμετέχει ο Εύνικος Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος του Δήμου Φυλής.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι προπονητές του Εύνικου Γκάτσου Τζένη, Βελτσίστας Γιώργος, Βάνας Παναγιώτης, Σιδέρης Μιχάλης  και ο εθελοντής υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων του συλλόγου Ντάκουρης Βασίλης.

Οι εκπρόσωποι του Εύνικου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εταίρους του προγράμματος και να συζητήσουν για τις καλές πρακτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης μέσω της καλαθοσφαίρισης των μεταναστών και των προσφύγων της Βελγικής πόλης. Επιπρόσθετα συζήτησαν και τις εμπειρίες τους από τις δράσεις του Εύνικου «Παίζω 3 Χ 3 με έναν φίλο ή φίλη μαζί», «Τουρνουά εκμάθησης 3Χ3 όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Φυλής για 3 μήνες» και το «3 Χ 3 Festival Tournament U13», μέσα από τις οποίες πραγματοποιούνται προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των παιδιών και των νέων που δεν έχουν ίσες ευκαιρίες.

Να επισημανθεί πως η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στις 22-24/10/21 στο Στάδιο Εύνικος, με την τριημερίδα (Clinic for the Coaches) με θέμα: «Ενθάρρυνση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών μέσω του αθλητισμού».

#Brussels#BasketForChange#ErasmusSportsPlus#Evnikos#Vernafro#TheCharityGame#Unitedindivercity#3X3#Baskeball#SocialInclusion