Το τουρνουά θεσμός και συνάμα γιορτή για το μπάσκετ, συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας, με τα παιδικά χαμόγελα ν’ αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή για τους θεατές και βέβαια τους διοργανωτές!
Οι εκατοντάδες αθλήτριες και αθλητές που λαμβάνουν μέρος στο εφετινό, 29ο Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων δήμου Φυλής, ήταν πιστές και πιστοί στο ραντεβού τους. Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, από την πρώτη στιγμή που εισέρχονταν στο μπασκετικό μας «σπίτι», δήλωναν έτοιμοι για να χαρούν «όσο δεν γίνεται», αλλά και ν’ αποκτήσουν τις πρώτες βάσεις-γνώσεις για το 3Χ3, την «‘έκδοση» του μπάσκετ που εξαπλώνεται με ορμή σ΄ όλη τη χώρα και για την οποία ο Εύνικος και το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα» συμβάλλουν σ’ αυτό.






Ο πρόεδρος του συλλόγου μας, Χρήστος Κ. Παππούς, οι εθελοντές προπονητές και προπονήτριές μας μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες τμημάτων υποδομής , αλλά και οι προπονητές του Ν.Π.Δ.Δ. και «ψυχές» του τουρνουά, Γιώργος Συκαράς και Παντελής Παρασκευόπουλος, προϋπάντησαν ένα προς ένα και μία προς μία όλα τα παιδιά που… βιάζονταν για να προβάρουν τη φανέλα της ομάδας τους και να παίξουν μ’ όλη τους την ψυχή. Αυτή τη χαρά, που μπορεί να προσφέρει το μπάσκετ και βέβαια ο αθλητισμός γενικότερα, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι εκατοντάδες συνοδοί των μικρών μας καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών που έσπευσαν ακόμα μία φορά να βρεθούν στις κερκίδες του Σταδίου Εύνικος.







Κοινωνός της χαράς των παιδιών και ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», κ. Γιώργος Μαυροειδής, που όπως κάθε χρόνο βρέθηκε δίπλα σε συμμετέχοντες-συμμετέχουσες κι απόλαυσε κάθε στιγμή παιδικής χαρά και ξεγνοιασιάς. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τουρνουά, που για αρκετά παιδιά αποτέλεσε την πρώτη τους επαφή με το μπάσκετ, ήταν και το έναυσμα για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό μέσω των ακαδημιών του συλλόγου μας!






Όπως έχουμε ήδη αναφέρει το εφετινό τουρνουά είναι αφιερωμένο στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση ρούχων. Ως γνωστόν, ο Εύνικος διατηρεί στο Στάδιο Εύνικος -τη φυσική του έδρα- «Μόνιμο σημείο συλλογής» ρούχων τα οποία είτε δεν χρειάζεστε, είτε τα διαθέτετε για προσφορά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε για ανακύκλωση, είτε ακόμα και για επαναχρησιμοποίησή τους!
Δείτε τις ομάδες που συμμετείχαν κατά τη 2η ημέρα του 29ου Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων δήμου Φυλής


















