Χαρά, παιχνίδι και μπάσκετ συνδυάστηκαν αρμονικά στο φεστιβάλ Fun Basket (photos)

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης… αγκαλιάστηκε στο μέγιστο βαθμό από μικρούς και μεγάλους στο Στάδιο Εύνικος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023.

Περισσότεροι από 60 αθλητές του συλλόγου μας, καθώς και μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της περιοχής και γειτονικούς δήμους, αποδέχθηκαν την πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού και Πολιτισμού «Η Πάρνηθα» και συμμετείχαν στο φεστιβάλ Fun Basket.

Παράλληλα, ανταπεξήλθαν και στην πρόσκληση του συλλόγου μας, στο πλαίσιο της δράσης «Ελα με έναν φίλο σου ή με μία φίλη σου να παίξουμε μπάσκετ μαζί» γεμίζοντας το παρκέ του γηπέδου μας και στα δύο τμήματα του προγράμματος.
Τα χαμόγελα, τα χρώματα, η καλή διάθεση, το κέφι και βέβαια το παιχνίδι με την «πορτοκαλί» μπάλα στα χέρια δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο με τα παιδιά να συστήνονται με τον καλύτερο τρόπο με το άθλημα του μπάσκετ.

Το Φεστιβάλ “FUNBASKET” απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού, 4 έως 6 ετών, από σχολεία καθώς και ομάδες καλαθοσφαίρισης της Αττικής, της παραπάνω ηλικιακής ομάδας, με τους μικρούς αθλητές και τις μικρές αθλήτριες να ακολουθούν παιγνιώδεις ασκήσεις, σε χαμηλές μπασκέτες και μικρές μπάλες.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες χρήζουν πάντα ιδιαίτερης ζέσης και ανταπόκρισης από μικρούς και μεγάλους και για την επιτυχία τους στηρίζουν πολλά στους εθελοντές. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους προπονητές και τις προπονήτριες της ομάδας μας που γι’ ακόμη μια φορά μας έβγαλαν… ασπροπρόσωπους, αλλά και στους γονείς των παιδιών που με ιδιαίτερη θέρμη έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Μαρίνα Δέδε, Μανώλη Πέρρο, Νικόλα Δημητρόπουλο και Φωτεινή Τζίραλη, τους προπονητές-προπονήτριές μας, Κατερίνα Παππού, Όλγα Μουλαρά, Ηλιάνα Ράδη, Παναγιώτη Βάνα και Λάμπρο Μπάρτζο και βέβαια την Ελένη Καλαϊτζάκη, υπεύθυνη του προγράμματος για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Οι συγκεκριμένοι εθελοντές στην περίπτωση του φεστιβάλ Fun basket… ανταμείφθηκαν και μάλιστα με την καλύτερη αμοιβή, το πιο ωραίο χαμόγελο του κόσμου, το παιδικό!
Αρμονικά συνυπήρξαν και συνεργάστηκαν γι’ ακόμη μία φορά το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα» και ο σύλλογός μας, με τους Γιώργο Μαυροειδή και Χρήστο Παππού αντίστοιχα να στέκονται αρωγοί σε κάθε πρόβλημα δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις στους συμμετέχοντες να το χαρούν με την ψυχή τους.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Ειδικός Γραμματέας της Ε.Ο.Κ. και μέλος του Εύνικος Γ.Α.Σ. Βασίλης Ντάκουρης, που μέσω αυτής της διπλής του ιδιότητας δεσμεύτηκε το συγκεκριμένο φεστιβάλ για το baby basket να εξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή και να συνδυάζεται με παράλληλες εκδηλώσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες των νηπιαγωγείων και της Α’ Δημοτικού!