Κάτι παραπάνω από ένας αγώνας μπάσκετ… (pics)

Λένε ότι τα ωραιότερα κρύβονται στα μικρά πράγματα!

Όπου «μικρά» τοποθετεί ο καθένας ό,τι του αρέσει. Εμείς λοιπόν είπαμε, απ’ αυτήν εδώ τη γωνιά, να μιλήσουμε για αθλητισμό και δη για μπάσκετ.Αφορμή αποτέλεσε μια αναμέτρηση για τη Β’ κατηγορία των Εφήβων ΕΣΚΑ, την οποία είχαμε την ΤΥΧΗ, να παρακολουθήσουμε διά ζώσης το μεσημέρι της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022.
Η ομάδα του Εύνικου φιλοξένησε τον Γ.Σ. Ανοιξης’78.

Ενας αγώνας που κρίθηκε στην πεντάλεπτη παράταση και το αποτέλεσμά της πολύ λίγο, προς στιγμή, μας αφορά. Αυτό που θέλουμε περισσότερο να περιγράψουμε είναι τα συναισθήματα που βιώσαμε ζώντας λεπτό προς λεπτό, φάση προς φάση, στιγμή προς στιγμή, σφύριγμα προς σφύριγμα ένα ματς παιδιών που δεν έχουν κλείσει τα 20 χρόνια τους και που ωστόσο ζουν και αναπνέουν για τον αθλητισμό, για το μπάσκετ ειδικότερα.

Λόγω της επαφής με το αθλητικό ρεπορτάζ έχουμε βρεθεί αρκετές φορές σε τελικούς της Α1 ή ακόμη και σε νοκ άουτ παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Καταλαβαίνω όσους διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές πως δυσκολεύεστε να πιστέψετε τι μπορεί να συνδέει αυτές τις δύο πολύ διαφορετικές μπασκετικές αναμετρήσεις. Κι όμως η μπάλα του μπάσκετ δεν είναι το μόνο κοινό. Υπάρχουν πολύ περισσότερα…

Όπως η δίψα για τη νίκη να’ ναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των παιδιών! Το πάθος για κάθε «χαμένη μπάλα»! Τα… κιλά ιδρώτα, οι φωνές από τους πάγκους, τα σχέδια των δύο προπονητών, τα χαμόγελα μετά τη νίκη, η απογοήτευση για την ήττα, οι φιλοφρονήσεις μεταξύ των παικτών, η αναγνώριση της προσπάθειας από τους λίγους -είναι γεγονός αυτό- της εξέδρας. Θα μπορούσαμε να σας παραθέσουμε αμέτρητα στοιχεία που καταγράψαμε βιώνοντας ένα απλώς παιχνίδι. Όμως πιστέψτε με σ’ αυτό το επίπεδο το μπάσκετ είναι και παιχνίδι και αγώνας!

Κόουτς «Κ» πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτή την οικογένεια που έχεις δημιουργήσει. Ακόμα περισσότερα στον προπονητή του Γ.Σ. Άνοιξης ’78 που αν κι είχε μόλις 6 ήρωες στην αποστολή του φρόντισε να μας χαρίσει μοναδικές μπασκετικές εμπειρίες.

Πάρη, Γιάννη, Γιάννη, Άγγελε, Αλέξανδρε, Ντίνο, Μαρίνε, Μάριε, Κωνσταντίνε, Γιώργο, συνεχίστε να κάνετε τόσο τέλεια αυτό που τόσο ΠΟΛΥ αγαπάτε.

Το ρόστερ της σεζόν 2022-23 του τμήματος Εφήβων του Εύνικου απαρτίζουν οι: Παρασκευάς Γαλής, Ιωάννης Βαγιάνος, Γιάννης Πουμπουρίδης, Άγγελος Σόκολι, Αλέξανδρος Ζώγκας, Κωνσταντίνος Καψογεώργος, Μαρίνος Κατής,, Μάριος Κόλλιας, Μάριος Λαζαράκης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και Γιώργος Γεωργίου.

Υ.Γ. Για την ιστορία και μόνο ο Εύνικος επικράτησε στην παράταση με 80-74 με το 40λεπτο να ολοκληρώνεται με 69-69!