Εύνικος-Αποστολή στην Ιταλία, ημέρα 3η: Αχ, να μην τέλειωνε ποτέ… (pics)

Είχε μια δόση στεναχώριας το συγκεκριμένο 24ωρο, από τη στιγμή που άπαντες γνωρίζαμε πως θα ήταν το τελευταίο της αποστολής μας στη γειτονική χώρα.

Το πρόγραμμα, όπως κάθε ημέρα, ήταν γεμάτο. Με μεικτή προπόνηση για τους αθλητές μας, μ’ αυτούς της Ιταλίας και του Βελγίου το πρωί, στο καθ’ όλα φιλόξενο κλειστό γυμναστήριο του Venafro, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο εν οίδει διαλείμματος και γεμίσματος των μπαταριών μας, φιλικό με την παιδική-εφηβική ομάδα της ιταλικής πόλης, παρακολούθηση της αναμέτρησης της αντρικής ομάδας του Venafro με την αντίστοιχη του Rosseto στο πλαίσιο του τοπικού πρωταθλήματος και την τελετή απονομής αναμνηστικών στους συμμετέχοντες που είχαν προετοιμάσει οι οικοδεσπότες Ιταλοί.

Την ίδια ώρα οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των συνοδών και των προπονητών των τριών αποστολών σχετικά με τα συμπεράσματα της συνάντησης «έδιναν και έπαιρναν». Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι με πλατφόρμα το μπάσκετ και τον αθλητισμό η καθημερινότητα, η ζωή, αλλά και ολάκερη η κοινωνία μας μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Πιστοί στο δόγμα «Basket For Change», όπως ήταν και το όνομα του ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετείχε και ο Εύνικος Γ.Α.Σ., βιώσαμε μια μικρή, έστω, αλλαγή ακούγοντας και βλέποντας χαμόγελα, περνώντας χρόνο δίπλα σε ευχάριστες παιδικές φατσούλες που για τρεις διαδοχικές ημέρες άφησαν πίσω κάθε έγνοια έπαιξαν, χάρηκαν, έμαθαν και αντάλλαξαν στιγμές μοναδικές που αναμφίβολα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη τους.

Το κλου αυτής της τρίτης ημέρας στην Ιταλία ήταν όσα ακολούθησαν την τελετή απονομής. Τα παιδιά μας να τρέξουν ν’ αποχαιρετήσουν τους νέους φίλους που απέκτησαν και όλοι μαζί να καταγράψουν σε φωτογραφικά καρέ κάποιες απ’ αυτές τις στιγμές ώστε να τις βλέπουν και να θυμούνται όσα, μοναδικά, βίωσαν. Εις το επανιδείν φίλοι μας από το Βέλγιο και την Ιταλία…

Την αποστολή του Εύνικος Γ.Α.Σ. στην Ιταλία απάρτιζαν οι: Βασίλης Ντάκουρης (συνοδός), Νίκος Κατσιώλης (προπονητής), Λεωνίδας Δημήτρουλας (συνοδός) και οι αθλητές του συλλόγου μας: Παρασκευάς Γαλής, Γιάννης Βαγιάνος, Γιάννης Πουμπουρίδης, Άγγελος Σοκόλι, Αλέξανδρος Ζώγκας, Νίκος Πουμπουρίδης, Ζαχαρίας Παπαλουκάς, Άγγελος Αρβανίτης, Νίκος Χρυσανθόπουλος και Μιχάλης Βιδάκης.