Εύνικος: Αποστολή στην Ιταλία, ημέρα 2: Το μπάσκετ μας ενώνει, Βέλγιο-Ιταλία-Ελλάδα (pics)

Περισσότερα από 30 παιδιά από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο βροντοφώναξαν… Basket for change.

Καλές οι βόλτες και οι περιηγήσεις στην πανέμορφη Ρώμη, αλλά στην Ιταλία ήλθαμε για έναν και μοναδικό σκοπό και τον υπηρετήσαμε στο έπακρο! Η πρώτη ημέρα του προγράμματος του Erasmus, που φιλοξενείται στον ιταλικό νότο και την πόλη του Venafro, πρόσφερε μια πραγματική εμπειρία ζωής για όλους μας, μα περισσότερο για τα 10 παιδιά του συλλόγου μας που έφυγαν από το κλειστό της ιταλικής ομάδας δημιουργώντας νέους φίλους και γνωρίζοντας κουλτούρες, ήθη, έθιμα και κυρίως προσωπικότητες.

Μια αγκαλιά τα 34 παιδιά, που ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ, δούλεψαν σαν μια γροθιά υπό τις οδηγίες των προπονητών από την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ιταλία που επίσης μοιράστηκαν πρακτικές και βασικές γνώσεις με το αποτέλεσμα να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όσους συμμετείχαν. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα να βλέπεις παντού χαρούμενες παιδικές φάτσες, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό έχοντας την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια.

Ακούγοντας τις συζητήσεις των παιδιών μας μετά το τέλος της προπόνησης και των αγώνων 3Χ3 που δόθηκαν με ομάδες αποτελούμενες από αθλητές από κάθε χώρα έχεις την εντύπωση που γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει ο αθλητισμός. Για να αλλάζει τους ανθρώπους να τους κάνει καλύτερους, να τους ενώνει και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε, τελικά, μία καλύτερη κοινωνία. Σε μία πρόταση; Basket for change και Βέλγιο-Ελλάδα και Ιταλία έγιναν ένα…

Ο,τι διαβάσατε έως τώρα ήταν το πρώτο κομμάτι, της πρώτης ημέρας, του προγράμματος, καθώς οι Ιταλοί οικοδεσπότες είχαν επιφυλάξει, για τη συνέχεια, στους επισκέπτες τους μοναδικές εκπλήξεις. Η πόλη του Venafro προσφέρεται απόλυτα για κάτι τέτοιο και το διαπιστώσαμε Ελληνες και Βέλγοι. Επισκεφθήκαμε το κάστρο της παλιάς πόλης, τον καθεδρικό της ναό και βέβαια ένα μοναδικό μουσείο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο δημιουργήθηκε από αντικείμενα που ανακάλυψαν συλλέκτες και κάτοικοι της πόλης.

Ο,τι θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι απλά μια πρώτη γεύση. Μια επίσκεψη στην πόλη θα σας εκπλήξει!

Την αποστολή του Εύνικος Γ.Α.Σ. στην Ιταλία απαρτίζαν οι: Βασίλης Ντάκουρης (συνοδός), Νίκος Κατσιώλης (προπονητής), Λεωνίδας Δημήτρουλας (συνοδός) και οι αθλητές του συλλόγου μας: Παρασκευάς Γαλής, Γιάννης Βαγιάνος, Γιάννης Πουμπουρίδης, Άγγελος Σοκόλι, Αλέξανδρος Ζώγκας, Νίκος Πουμπουρίδης, Ζαχαρίας Παπαλουκάς, Άγγελος Αρβανίτης, Νίκος Χρυσανθόπουλος και Μιχάλης Βιδάκης.