Εύνικος: Πρώτη ημέρα αποστολής στην Ιταλία, στάση Ρώμη (pics)

Στον δρόμο για τον ιταλικό Νότο και το πανέμορφο και ιστορικό Venafro, η αποστολή της ομάδας μας γνώρισε αρκετές γωνιές μιας από τις σημαντικότερες πόλεις του πλανήτη!

Στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Basket For Change” – Erasmus Sports Plus Program, στο οποίο συμμετέχει ο Εύνικος Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος του Δήμου Φυλής, 14μελής αποστολή, αποτελούμενη από τον εθελοντή-υπεύθυνο ευρωπαϊκών προγραμμάτων του συλλόγου Βασίλη Ντάκουρη, προπονητές και δέκα 10 αθλητές, βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου στην Ιταλία.

Πρώτη στάση της αποτέλεσε η πρωτεύουσα Ρώμη που με τις ομορφιές της πραγματικά έθελξε όσους την επισκεφθήκαμε, ενώ ο «κόουτς Κ» είχε φροντίσει η προπόνηση της αποστολής να γίνει στους ρωμαϊκούς δρόμους και αξιοθέατα με το κοντέρ, τελικά, να γράφει 13 χιλιόμετρα βάδισης! Αυτό μόνο τα λέει όλα…

Και τι δεν είδαμε! Κολοσσαίο, Φοντάντα Ντι Τρέβι, Πάνθεον, Πιάτσα Ναβόνα και Ρωμαϊκή Αγορά είναι κάποια από τα μέρη που επισκεφθήκαμε μαζί με τους αθλητές μας που διαρκώς μιλούν για τις εξαιρετικές εμπειρίες που έχουν αποκομίσει, αν κι ο συγκεκριμένος μίνι-απολογισμός αφορά μόνο την πρώτη ημέρα του ταξιδιού. Δηλαδή, όπως μπορείτε να καταλάβετε έχει και συνέχεια…

Κάποιες, λίγες από τις στιγμές αυτή της μίνι-περιπέτειας, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022, κατέγραψε ο φακός μας και σ’ αυτές είναι κάτι περισσότερο από φανερό η χαρά και η ικανοποίηση όσων έχουν ταξιδέψει μαζί μας.

Παρόμοια συνάντηση με τους εταίρους του προγράμματος, την ιταλική ομάδα Venafro και έναν οργανισμό από τις Βρυξέλλες, είχε προηγηθεί και στη βελγική πόλη, ενώ η πρώτη είχε φιλοξενηθεί από τον Εύνικο κι είχε στεφθεί με μεγάλη επιτυχία στις 22-24/10/21 στο Στάδιο Εύνικος, με την τριημερίδα (Clinic for the Coaches) με θέμα: «Ενθάρρυνση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών μέσω του αθλητισμού».