«Παρών» ο Εύνικος στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (pics)

Αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο 1ο Δημοτικό Ζεφυρίου με τη συνδρομή του συλλόγου μας διοργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι αθλήτριες Λαμπρινή Πολυμένη και Αλεξάντρα Στογιανόφσκα, μέλη της γυναικείας ομάδας του Εύνικου, που ως γνωστόν εφέτος συμμετέχει στην Α1 γυναικών, καθώς και ο Κωνσταντίνος Κουλιός από την ομάδα των Ανδρών του συλλόγου, αποτέλεσαν… πόλους έλξης για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και χάρηκαν την επαφή τους με τον αθλητισμό και το μπάσκετ.

Παρών και ο Γιώργος Συκαράς, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα το μπάσκετ, προπονητής του ΝΠΔΔ δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του αθλητισμού, αλλά και στην ιστορία της καλαθοσφαίρισης και το πως ξεκίνησε, από τον Νέισμιθ, τον περασμένο αιώνα, ένα από τα πλέον αγαπημένα αθλήματα σε όλο τον κόσμο. Οι τρεις αθλητές μας μίλησαν για τη μέχρι σήμερα καριέρα τους, αλλά και τα μεγάλα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με οποιοδήποτε από τ’ αθλήματα, αλλά και ειδικότερα το μπάσκετ.

Βέβαια οι καλύτερες στιγμές για τους μαθητές και τις μαθήτριες ήταν όταν «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους». Τι εννοούμε; Τη συμμετοχή τους στο μίνι τουρνουά 3Χ3 που διοργανώθηκε με τη συμβολή των μελών του συλλόγου μας, την πολύτιμη συνδρομή της γυμνάστριας Μαρίας Βικεντίου και με τους νικητές να επιβραβεύονται μ’ ένα αναμνηστικό μπλουζάκι του συλλόγου μας το οποίο παρέδωσε ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Εύνικος Χρήστος Παππούς!

Το σύνθημα της εφετινής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ήταν «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο είχε την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής. Ο σύλλογός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου κ.. Νικόλαο Ματαράγκα για τη συνεισφορά του στην επιτυχία της εκδήλωσης.