Τα κορίτσια του Εύνικου στο βίντεο που βρέθηκε στα 5 καλύτερα της FIBA!

Μοναδική, αθλητική κι όχι μόνο, εμπειρία έζησαν συνολικά 13 αθλήτριες τμημάτων υποδομής της ομάδας μας που συμμετείχαν στο σεμινάριο «Break and Believe»!

Τα κορίτσια που προέρχονται από τις κατηγορίες νεανίδων, κορασίδων και μίνι, παρουσία της προπονήτριάς μας Τζένης Γκάτσου και του Ειδικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και εθελοντή, υπεύθυνου ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Εύνικου, Βασίλη Ντάκουρη, έγιναν μέρος της ιστορίας μια και το βίντεο που προετοιμάστηκε με αφορμή τη συγκεκριμένη καμπάνια για την υποστήριξη του γυναικείου μπάσκετ βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα των βίντεο όπως ανακοίνωσε η FIBA!

Έτσι κι αλλιώς όμως η συμμετοχή στο συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν αρκετή για τα αστεράκια μας, καθώς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη διεθνή καλαθοσφαιρίστρια Άρτεμη Σπανού η οποία διαπρέπει στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Πολωνίας, αλλά και με την υπεύθυνη του Μπάσκετ Γυναικών και μέλος Δ.Σ. της ΕΟΚ, Άννυ Κωνσταντινίδου, την επονομαζόμενη και… θηλυκό Γκάλη του ελληνικού μπάσκετ!


Πρώην και νυν αθλήτρια αναφέρθηκαν, μιλώντας και στα κορίτσια μας, στις καριέρες τους, ενώ προσπάθησαν να τονώσουν το ηθικό όλων των συμμετεχουσών, προωθώντας τον αθλητισμό και εξηγώντας τα οφέλη που μπορεί να έχει. Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, η εξέλιξη του γυναικείου μπασκετ και πρέπει να βάλουμε σε εγρήγορση τον τίτλο του όλου project «Her World, Her rules».
Και οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στον χώρο όπου διεξήχθη το σεμινάριο και τελικά προετοιμάστηκε το ειδικό σποτ που… διακρίθηκε ήταν «παρούσα» και η κούπα που κατέκτησε η εθνική μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ του 1987!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφέρεται:

Η Ελλάδα με το βίντεο που έφτιαξε για την καμπάνια “Break and Believe” που στηρίζει το μπάσκετ γυναικών βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα, κάτι που ανακοινώθηκε χθες από τη FIBA στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ολοκληρώθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η TCL είναι Global Partner της FIBA από το 2018 και το 2021 επεκτείναν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Her World Her Rules. FIBA και TCL, έχοντας κοινές αξίες, ξεκίνησαν την καμπάνια #TCLforHer, με σκοπό να ενισχύσουν τα κορίτσια και τις γυναίκες στο να ξεδιπλώσουν όλες τις δυνατότητες τους.

Φέτος και ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών 2022 ως μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών τους για την ενδυνάμωση των γυναικών και σε συνεργασία με τη FIBA ​​και το «Her World, Her Rules», η TCL εγκαινίασε την καμπάνια «Break & Believe», με στόχο να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια να ξεπεράσουν πάσης φύσεως περιορισμούς και στερεότυπα και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων.

Για το λόγο αυτό, TCL και FIBA κάλεσαν όλες τις Εθνικές Ομοσπονδίες Μπάσκετ να συμμετέχουν στην εκστρατεία ενδυνάμωσης των κοριτσιών, υποστηρίζοντας και βοηθώντας τους να σπάσουν τα εμπόδια και να χτίσουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλθοσφαίρισης συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια αυτή, διοργανώνοντας εκτός των άλλων και ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για νεαρές αθλήτριες με τη συμμετοχή της Άννυς Κωνσταντινίδου (υπεύθυνη του Μπάσκετ Γυναικών και μέλος Δ.Σ. της ΕΟΚ) και την Άρτεμις Σπανού (διεθνής αθλήτρια).

Στο πλαίσιο αυτού του σεμιναρίου και ως ένα επιμέρους κομμάτι της καμπάνιας, διαμορφώθηκε ειδικό σποτ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από κάθε Ομοσπονδία, με σκοπό να αναδειχθούν οι πέντε καλύτερες χώρες της καμπάνιας Break & Believe. Η Ελλάδα αναδείχθηκε νικήτρια μαζί με την Τουρκία, την Kίνα την Αίγυπτο και τη Ζιμπάμπουε, κερδίζοντας παράλληλα τη διεθνή αναγνώριση για τη στήριξη που δείχνει στο γυναικείου φύλλο και στο Μπάσκετ Γυναικών.

Δείτε το βίντεο της ΕΟΚ που διακρίθηκε στον παγκόσμιο αυτόν διαγωνισμό: