Σχέση «win-win» ανάμεσα στον Εύνικο και τους υποστηρικτές του!

Ο Ρώσος ποιητής Μάντελσταμ έχει γράψει σ’ ένα από τα πονήματά του ότι: «ο κάθε άνθρωπος είναι σαν γράμμα του αλφαβήτου: για να σχηματίζει μια λέξη, πρέπει να ενώνετε με άλλα γράμματα». Με μια ευρεία έννοια η συγκεκριμένη τοποθέτηση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στον αθλητισμό και δη στον ομαδικό. Η συνέργεια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αποτελεί το Α και το Ω και η… απουσία της ενδέχεται να διογκώνει τα όποια προβλήματα ενσκύπτουν.

Σε τέτοιου είδους συνέργειες στηρίζουμε πολλά στο σωματείο μας, τον Γ.Α.Σ. Εύνικο, ευελπιστώντας να εξελιχθεί και σε συνεργασία «win -win» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται με όρους εμπορίου. Δηλαδή σύλλογος και υποστηρικτής να βγούμε αμφότεροι κερδισμένοι. Όταν μιλάμε για όφελος, βέβαια, δεν αναφερόμαστε οπωσδήποτε σε υλικό, υπάρχουν κι άλλα πολύ μεγαλύτερα και σημαντικότερα. Τα κοινωνικά, τα πολιτιστικά, αυτά που συμβάλλουν ώστε να γίνει η γειτονιά μας, αρχικά και η ομάδα μας και η κοινωνία αργότερα ακόμη καλύτερη.

Ο Γ.Α.Σ. Εύνικος εν όψει της συμμετοχής του γυναικείου τμήματος στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, του αντρικού στην Α’ ΕΣΚΑ και των τμημάτων υποδομής στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, συνεχίζει την προβολή των επιχειρήσεων και πολύ περισσότερο των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω απ’ αυτές, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους σ’ αυτή τη νέα κι αναμφίβολα δύσκολη και συνάμα απαιτητική χρονιά.

Το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και συνάμα κέντρο διά βίου μάθησης-πληροφορική, ΑΛΦΑ, με έδρα την οδό Πέτρου Λιόσα 3 στα Άνω Λιόσια συμπληρώνει το 2026, 40 (!) χρόνια πορείας, με στόχο, οι νέοι μας να βρουν ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο θα διαμορφώσουν χαρακτήρα και ήθος, θα αγαπήσουν τα γράμματα και τις επιστήμες ώστε να θέλουν να σπουδάσουν. Παρόμοιος είναι ο στόχος της συμβολής του στον Εύνικο στο αθλητικό κομμάτι της ζωής και οι άνθρωποι του εν λόγω φροντιστηρίου κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν το έργο των αθλούμενων.

Ο ορισμός του επαγγελματία και παράλληλα του «αιμοδότη» του αθλητισμού βρίσκει πιστή εφαρμογή και στο πρόσωπο της Διατροφολόγου και συντοπίτισσας μας, Ευθυμίας Δέδε. Η κυρία Δέδε, η δική μας Εφη, που διατηρεί το γραφείο Λόγω Διατροφής επί της οδού Αχαρνών και Γρηγορίου Λαμπράκη στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας και υλικά, καθώς και προσφέροντας τις καθ’ όλα χρήσιμες επιστημονικές συμβουλές της. Η διατροφή και ο αθλητισμός, ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αποτελούν έννοιες ταυτόσημες κι έχοντας τέτοια υποστήριξη στον Εύνικο αισθανόμαστε πολύ τυχεροί!

Συνεχίζοντας τις συνεργασίες του συλλόγου μας που στηρίζονται στην αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια θα πρέπει να σταθούμε και σε ακόμη δύο τοπικές επιχειρήσεις. Ο λόγος για το ψητοπωλείο «Μοσχόπουλος», με έδρα τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου 80 στη Ζωφριά και το γραφείο ταχυμεταφορών, ΕΛΤΑ Courier, που το βρίσκουμε στη Λεωφόρο Φυλής 112 στα Άνω Λιόσια. Ο Βαγγέλης και ο Ιωσήφ, που «τρέχουν» τις δύο συγκεκριμένες επιχειρήσεις, γνωρίζουν όσο λίγοι τη λέξη «προσφορά» και φροντίζουν να το αποδεικνύουν όποτε τους δίνεται η ευκαιρία. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα όσα κάνουν για εμάς, τις αθλήτριες και τους αθλητές μας!