Στο εθνικό κλιμάκιο Κορασίδων-Παγκορασίδων η δική μας Μαρίνα Τσιανάκα

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «τα καλά κόποις κτώνται», ρητό που στην περίπτωση της 14χρονης αθλήτριας του Εύνικου βρίσκει πιστή εφαρμογή!

Μόνο ως αποτέλεσμα της πολύ σκληρής δουλειάς της και -κυρίως- της αφοσίωσης σε αυτό που πραγματικά λατρεύει, το μπάσκετ, μπορεί να θεωρηθεί η κλήση της Μαρίνας Τσιανάκα, αθλήτριας τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας, στο εθνικό κλιμάκιο νότου Κορασίδων/Παγκορασίδων.

Η Μαρίνα είναι γεννημένη το 2008 και βρίσκεται στον Εύνικο, εδώ και 4 χρόνια, δηλαδή από την ηλικία των 10 ετών. Οι συναθλήτριές της καθώς και οι προπονητές της περιγράφουν ένα κορίτσι με εξαιρετικό χαρακτήρα που διαπρέπει και στο σχολείο της, ενώ βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της αποτελούν η μετριοφροσύνη και το ήθος της, ενώ το παιχνίδι της βασίζεται στην ομαδικότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μαρίνα μας, μετά τις υποχρεώσεις της με τα τμήματα υποδομών του συλλόγου μας, επελέγη να κάνει προπονήσεις και στο τμήμα των γυναικών που ως γνωστόν εφέτος κέρδισε την άνοδό της στην Α1 μπάσκετ!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Ιουνίου τα προσκλητήρια προς τις αθλήτριες εν όψει των υποχρεώσεων της Εθνική Κορασίδων που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που θα διεξαχθεί 19-27/8 στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας και της Εθνικής Παγκορασίδων για το τουρνουά Φιλίας που θα διεξαχθεί 11-13 Ιουλίου στη Μελίγια της Ισπανίας.

Οι αθλήτριες που καλούνται να βρίσκονται στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 16.30 είναι οι: Χατήρα Λύδια (Αγ. Παρασκευή), Χριστίνα Βουγιούκα (Αγ. Νικόλαος Παλλήνης), Μαργαρίτα Μπάτσιου, Χριστίνα Σπέντζου, Αγγελική Ζιάκα, Διανέλα Φελούρη (Παναθηναϊκός), Παναγιώτα-Ρουμπίνη Στολίγκα, Ναταλία Αρσενιάδου, Χαρίκλεια Τσουρντού (Εσπερίδες Καλλιθέας), Αριστέα Παρασκευοπούλου (Αθηναϊκός), Άννα Κυριακούδη (Ιάσων Κολωνού), Ζωή Παναγιωτοπούλου, Αδαμαντία Κωνσταντινέα (Άμιλλα Τρίπολης), Χριστίνα Καλλιπολίτη (Κρόνος Αγ. Δημητρίου), Αγγελική Ζάβρα (ΚΑΟ Μελισσίων), Διονυσία Περδικάκη (Πρωτέας Βούλας), Ευαγγελία Ιακώβου (Πανελευσινιακός), Χριστίνα Θρασυβουλίδου (ΑΕΝΚ), Μαρία Δάνδουλα (Αιγέας Χίου), Άννα Αγρέλη (Ηρακλής 2000 Κω).

Οι αθλήτριες που καλούνται να βρίσκονται στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 18.00 είναι οι: Βικτώρια Σταθοπούλου (Δόξα Βύρωνα), Ειρήνη Πατσιαντζή (ΕΦΑΟΖ), Ειρήνης Ανδρέου, Χριστίνα Παπακώστα, Ηλέκτρα Πολυχρονοπούλου (Κρόνος), Μυρτώ Λιανούδη, Μελίνα Διονυσοπούλου (Δάφνη Αγ. Δημητρίου), Νταλία Μαχλά, Ανδριάνα Στυλιανού (ΑΟΠΦ), Αμαλία Ιερωνυμάκη (ΖΑΟΝ), Μελίνα Καρρά (Σπόρτιγκ), Άρτεμις Γαλάνη (Ένωση Ιλίου), Λυδία-Καλλιόπη Δεληστάθη (Πανιώνιος), Δανάη Καστανίδου (ΚΑΟ Μελισσίων), Ορσαλία Λαμπάκη (ΑΕΝ Αρτάκης), Αφροδίτη Κατσίνα (Άρης Θήβας), Χριστιάνα Φλώρου (Σπαρτιατικός), Ελευθερία Αράπογλου (Πρωτέας Βούλας), Μαρίνα Τσιανάκα (Εύνικος), Δανάη Παπαδοπούλου (Προμηθέας Πάτρας), Δέσποινα Μπαλτζή (Ιαλυσός Ρόδου), Μαρία Ευαγγέλου (Ολυμπιάδα Μολύβου), Ιωάννα Μαγκλάρη (Άμιλλα Τρίπολης), Βασιλική Τσουμπάνου (Καλαμάτα 80).