Με θετικό πρόσημο κι ένα… «αλλά» έριξαν αυλαία οι Ανδρες στην Α’ ΕΣΚΑ

Η υπέρβαση δεν έγινε τελικά για την ομάδα μας στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΣΚΑ, αλλά το τέλος της κανονικής περιόδου μας βρίσκει χαμογελαστούς και βέβαιους πως κάτι καλό δημιουργείται και σ’ αυτό το τμήμα του Γ.Α.Σ. Εύνικος.

Οι Άνδρες, στην τελευταία αγωνιστική γνώρισαν την ήττα εκτός έδρας από τον Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης με 94-76, σε μια αναμέτρηση που ακόμα και το ροζ φύλλο αγώνα δεν θα μας οδηγούσε στα πλέι οφ ανόδου καθώς την ίδια ώρα ο Φίλιππος επικρατούσε στην έδρα του της Νήαρ Ηστ και κατακτούσε το τέταρτο εισιτήριο από τον όμιλό μας.

Ίσως για πρώτη φορά εφέτος η ομάδα μας παρουσιάστηκε στο παρκέ κατώτερη των περιστάσεων έχοντας ως συνέπεια την πιο «βαριά» εφετινή της ήττα, τρανή απόδειξη του πόσο ανταγωνιστική παρουσιάστηκε σε όλο το εφετινό πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, ο Απόλλωνας αγωνίστηκε χωρίς άγχος μια και δεν ήλπιζε να μπει στην πρώτη τετράδα, αλλά δεν κινδύνευε κιόλας με αποτέλεσμα να βρει πολλές λύσεις από την περιφέρεια και να σκοράρει με εξαιρετικά ποσοστά, όπως μαρτυρά και το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην 5η θέση της βαθμολογίας με την «ελαφρά ταξιαρχία» να υπερτερεί και να μας αφήνει τελικά έκτους.


Όπως και να’ χει όμως η τελευταία αγωνιστική εικόνα των Ανδρών στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΣΚΑ δεν δύναται να επηρεάσει τη συνολική! Ενας πρώτος απολογισμός για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για την ομάδα μας έχει απόλυτα θετικό πρόσημο κι ένα μικρό «ναι, μεν αλλά!», καθώς μια ανεπαίσθητη δόση στεναχώριας υφίσταται από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να μπούμε στην πρώτη τετράδα με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Λάμπρου Μπάρτζου στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Το συγκεκριμένο τμήμα είχε μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη, απαρτιζόταν από παιδιά που για πρώτη φορά είχαν κομβικό ρόλο σε ομάδα ανδρών και κατάφεραν πολύ νωρίς να… ξεμπερδέψουν με την παραμονή.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας «χτυπήθηκε» δύο φορές από την πανδημία που βασανίζει όλο τον κόσμο κατάφερε να παρουσιάσει ανταγωνιστική εικόνα σχεδόν σε όλα της τα παιχνίδια, κυνήγησε έως την τελευταία αγωνιστική την είσοδό της στα πλέι οφ της ανόδου, ενώ τελικά κατέκτησε την καθ’ όλα τιμητική 6η θέση μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως αυτής της «οικογένειας» είναι οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκαν μεταξύ όλων των μελών του τμήματος και βέβαια της διοίκησης παρούσας. Με πρώτο τον προπονητή μας, που κατάφερνε σε κάθε αγώνα να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες του και τελικά να είναι πρώτος αυτός που τους συνεχάρη για το κατόρθωμά τους!

Οι διαιτητές: Σκαλτσής-Λαζόγκα-Κουλουμπαρίτσης
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-35, 71-53, 94-76.
Απόλλων Σμύρνης (Χατζής, Γκινούτσης): Δαουτάκος 19 (5), Κουντούρης 7, Νιβολιανίτης 4, Καλπάκης 3 (1), Στεργίου 14 (2), Στυλιανός 7 (1), Γρυλλιωνάκης 5 (1), Συντάκας 15 (2), Κουραχάνης 10, Τακίδης 10.
Εύνικος (Μπάρτζος): Γεωργίου 7 (1), Κυπαρίσσης 6 (1), Παπανικολάου 12 (2), Ιωάννου 9, Κρητικός 15 (1), Αρτεμάκης 3, Νικολόπουλος 13 (3), Γούνης 9 (1), Φωτεινάκης, Σιδέρης 2, Αποστολόπoυλος.