Μεγάλη τιμή για τον Λάμπρο Μπάρτζο και τον σύλλογό μας γενικότερα, να επιλεγεί για το πρόγραμμα υποτροφιών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.).
Ο κόουτς – με τη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που στηρίζει το επιμορφωτικό έργο του Σ.Ε.Π.Κ.– βρίσκεται από τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαλένθια προκειμένου να παρακολουθήσει το προπονητικό πρόγραμμα της σύγχρονης ακαδημίας μπάσκετ των «νυχτερίδων».

Πρόκειται για σύλλογο που αριθμεί στο φυτώριό του περισσότερα από 600 παιδιά όλων των ηλικιών, μετρά κατακτήσεις εθνικών πρωταθλημάτων, ευρωπαϊκές διακρίσεις στις μικρές ηλικίες και διαθέτει μερικές από τις αρτιότερες προπονητικές εγκαταστάσεις για τα τμήματα υποδομής.
Η «L’ Alqueria», όπως ονομάζεται η ακαδημία της Βαλένθια είναι ένα project, το οποίο έχουν εξάρει άλλωστε δεκάδες προσωπικότητες του χώρου στο πρόσφατο παρελθόν. Εκεί, έχει ήδη παρακολουθήσει προπονήσεις των τμημάτων υποδομής της Βαλένθια, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να δώσει το «παρών» και σε σεμινάριο, στο οποίο ηγήθηκε ο πολύ γνωστός Ισπανός προπονητής με παραστάσεις σε επίπεδο Euroleague, Τζοάν Πλάθα, μιλώντας για την άμυνα.

Οι μέρες στην ισπανική πόλη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει ο προπονητής μας σε επαφή με τους ανθρώπους της Βαλένθια, ειδικότερα με τον Διευθυντή της Ακαδημίας για τα αγόρια, Αντρέου Κασαντεβάλ, και του Υπενθύνου Αναπτυξιακού, Βλάντο Μπάμπιτς.

Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάριο – επίδειξη προπόνησης με τη συμμετοχή της U14 της Βαλένθια, στο οποίο συμμετείχαν ως θεατές πολλοί προπονητές από συλλόγους της περιοχής.
Αντικείμενο του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος είναι η διά ζώσης παρακολούθηση του τρόπου δουλειάς των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων και η άντληση εμπειριών και παραστάσεων από ένα πρότυπο οργάνωσης αθλητικού συλλόγου.

Ακολούθως μέρος του επιμορφωτικού προγράμματος αποτελεί και το να μοιραστούν τα όσα έζησαν και έμαθαν οι προπονητές με όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών.
Λάμπρο, ευχή μας είναι να επιστρέψεις με γεμάτο το σημειωματάριό σου και έμπλεος συναισθημάτων!