Λάμψη πρωταθλητών και αστέρων στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία»

Από απόλυτη επιτυχία, στέφθηκε γι’ ακόμη μια φορά, το πρόγραμμα που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και φιλοξενήθηκε και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Δ.Ε. Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.


Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής αγωγής και με στόχο τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ενασχόληση των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, ακόμη δύο σχολικά ιδρύματα του δήμου Φυλής συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΟΚ: «Τρίποντα στα Σχολεία», που απευθύνεται στα αγόρια και “Her World, Her Rules”, το οποίο εκπονείται με την υποστήριξη της FIBA και απευθύνεται στα κορίτσια.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η Ελβίνα Μάλτση, μία εκ των κορυφαίων Ελληνίδων αθλητριών καλαθοσφαίρισης, που αγωνίστηκε για δύο δεκαετίες στην εθνική ομάδα, ενώ έπαιξε στο WNBA, την Ευρωλίγκα και σε πρωταθλήματα χωρών όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Τσεχία και η Πολωνία και πλέον είναι τεχνική σύμβουλος για το μπάσκετ γυναικών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο κ. Κώστας Μίσσας, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρών και Γυναικών και παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας και επίσης οι προπονητές Γιώργος Βλασσόπουλος και Αλέξανδρος Δάγλας, η παρουσία των οποίων αποτέλεσε πόλο έλξης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Εύνικος Γ.Α.Σ ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε τους Μάλτση και Μίσσα, θα ήθελε να συγχαρεί ιδιαίτερα όσα παιδιά συμμετείχαν αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του, μιας και το πρόγραμμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και με γνώμονα πάντα τα πρωτόκολλα υγείας, περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ), ενώ πλαισιώθηκε και από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Σε πλήρη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, της ΕΟΚ, με την καθολική αρωγή του Δήμου Φυλής, του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού «Η Πάρνηθα» καθώς και της Ε.Σ.Ε. A’θμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού και του 1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων και του συλλόγου μας τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και δίψα για να έλθουν πιο κοντά στο μπάσκετ.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας , του Δήμου και του Σχολείου συναντήθηκαν και συζήτησαν μεταξύ τους. Ο κ. Βασίλης Ντάκουρης, Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής, ο κ. Κώστας Μίσσας, η κα. Ελβίνα Μάλτση, , ο κ. Χρήστος Παππούς Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Γ.Α.Σ. Εύνικος», η κα. Αναστασία Καραγκούνη, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων, ο κ. Συκαράς Γιώργος προπονητής του ΝΠΔΔ και ο κ. Νίκος Μπάτρας δάσκαλος φυσικής αγωγής του 3ου Δημοτικού σχολείου.

Ευχάριστη έκπληξη, στο τέλος της συζήτησης, ήταν οι αναμνηστικές φωτογραφίες που δώρισε ο Εύνικος και προέρχονταν από το ιστορικό αρχείο της καλαθοσφαίρισης στο δήμο μας, από το 1984, του μοναδικού καλαθοσφαιρικού συλλόγου μας, καθώς και καρέ από την πρώτη συμμετοχή των ομάδων αγοριών και κοριτσιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο τουρνουά δημοτικών σχολείων, που συμπληρώνει τα 30 χρόνια.

Η όλη εκδήλωση αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, που με τις ερωτήσεις τους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και με τα χαμόγελά τους τη χαρά για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τόσο το «Τρίποντα στα σχολεία», όσο και το «Her World, Her Rules» παρουσιάστηκαν σχεδόν σε όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής με τη μαθητιώσα νεολαία να δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ!