Με το αριστερό το ξεκίνημα των Ανδρών στην Α’ ΕΣΚΑ το 2022

Έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία ημέρα του πρώτου μήνα του νέου έτους για να επιστρέψει η ομάδα μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΣΚΑ.

Οι «πράσινοι» φιλοξένησαν στο Στάδιο Εύνικος την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νήαρ Ηστ γνωρίζοντας την ήττα με 73-62 σε έναν αγώνα που κρίθηκε στην αστοχία της ομάδας μας -κυρίως- στο δεύτερο ημίχρονο.

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ήταν εμφανής και για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης για τη 15η αγωνιστική. Οι παίκτες του Λάμπρου Μπάρτζου αποδίδοντας καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου έμειναν κοντά στον έμπειρο αντίπαλό τους τόσο στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-19), όσο και στο ημίχρονο (34-38).

Ωστόσο, η ομάδα της Καισαριανής στο δεύτερο «μισό» του αγώνα έλεγξε καλύτερα τον ρυθμό, ουσιαστικά τον επέβαλε, με τον Εύνικο να ακολουθεί όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις και έβρισκε λύσεις απέναντι στην αντίπαλο άμυνα. Το 10-15, επί μέρους σκορ της τρίτης περιόδου μαρτυρά ότι και οι δύο ομάδες δεν απέδιδαν αυτό που πραγματικά μπορούσαν. Στην τέταρτη περίοδο η πιο έμπειρη Νήαρ Ηστ κατάφερε να πετύχει τον στόχο της αφήνοντας στην ομάδα μας την πικρή γεύση ότι μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς το οποίο είδαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων που διψούσαν για μπάσκετ μετά την αγωνιστική αποχή που ξεπέρασε τον μήνα, λόγω κορωνοϊού και κακοκαιρίας.

Το κίτρινο φύλλο αγώνα δεν γκρέμισε τα όνειρα της ομάδας μας που θα παλέψει έως το τέλος για την κατάκτηση μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το εκτός έδρας ματς της 7ης Φεβρουαρίου στα Πατήσια απέναντι στον επίσης έμπειρο Σπόρτιγκ.

Οι διαιτητές: Καλογερόπουλος, Καλογριάς, Σπυρλιδάκης
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 34-38, 44-53, 63-72.
Εύνικος (Μπάρτζος, Μπασέας): Γεωργίου 5, Κυπαρίσης 3 (1), Παπανικολάου 7 (1), Στύλλος 3 (1), Ιωάννου 6, Κρητικός 26 (1), Αρτεμάκης, Νικολόπουλος 7 (1), Καλύβας 2, Γούνης 4, Σιδέρης, Αποστολόπουλος.
Νήαρ Ηστ (Καραμπάς, Σκέντζος): Τσόκας, Τηλιόπουλος 11 (1), Πασσάς , Ρουμπέας 8 (1), Κουπίδης 12 (3), Οικονόμου 10 (2), Νικολαΐδης 5, Σαρακασίδης, Αγγελόπουλος 7, Φουστέρης 17, Ματζούρος 2.