Η… χαρά του παιδιού στη δράση «έλα να παίξεις μπάσκετ και παραδοσιακά παιχνίδια»

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτισαν το 2021 τα μέλη του τμήματος baby basket του Εύνικου.

Σε τρεις διαδοχικές προπονήσεις, τις Δευτέρες 6, 13 και 20 Δεκεμβρίου συνδύασαν την εκμάθηση του μπάσκετ με παραδοσιακά, ελληνικά, παιχνίδια και ήλθαν σε επαφή με δραστηριότητες που μπορεί, πλέον, να μην είναι το ίδιο δημοφιλείς, αλλά είχαν πολύ τεράστιο ενδιαφέρον.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου μας και της 4C Cooperate Communicate Create Change, στη δράση «έλα να παίξεις μπάσκετ και παραδοσιακά παιχνίδια» ήταν πολύ μεγάλη. Περισσότερα από 50 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 4-8 ετών, συμμετείχαν με όλη τους τη ζωντάνια, τη διάθεση και τη χαρά και έπαιξαν με την ψυχή τους. Τα παιχνίδια με τα οποία τα παιδιά μας ήλθαν σε πρώτη επαφή, ήταν οι σκυταλοδρομίες με τη σύγχρονη καθώς και μια πιο παλιά μορφή τους, το αγαλματάκια αμίλητα-ακίνητα και το παιχνίδι με το μαντήλι.

Στις σκυταλοδρομίες, την παράσταση έκλεψε το κομμάτι στο οποίο η συνεργασία και η ταχύτητα συνδυάστηκε με την ισορροπία, καθώς τα παιδιά μας έπρεπε να τρέξουν έχοντας στα χέρια τους ένα κουτάλι με αβγό! Κάντε το εικόνα και μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε τι συνέβη… Ακόμη περισσότερα γέλια ακούσαμε και χαρήκαμε και όλοι εμείς που είμαστε κοντά στον σύλλογο, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αγαλματάκια ακίνητα-αμίλητα με τα παιδιά να προσπαθούν να πείσουν κι εμάς και τους αντιπάλους τους ότι «δεν κουνήθηκαν», όρος απαράβατος για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Παρόμοιες εικόνες, χαμόγελα και περίσσιο, αλλά πάντα παιδικό, πάθος και στο παιχνίδι με το μαντήλι με τα παιδιά να χωρίζονται κάθε φορά σε δύο ομάδες και να προσπαθούν να προλάβουν να πιάσουν πρώτα το μαντήλι και να επιστρέψουν στη «φωλιά» τους, την ομάδα τους!

Η προπόνηση-εκμάθηση παραδοσιακών μαθημάτων της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου επιφύλασσε μια ακόμη μεγάλη έκπληξη για τα μέλη του τμήματος baby basket του Εύνικου. Με πρόνοια των προπονητριών, Κατερίνας Παππού και Όλγας Μουλαρά δόθηκε έντονο εορταστικό χρώμα στο πρόγραμμα καθώς ο… Αγιος Βασίλης της ομάδας μας μοίρασε ποπ κορν στα παιδιά τα οποία όπως είναι απολύτως λογικό θα θυμούνται για πολύ καιρό την εφετινή τους εμπειρία.

Βλέποντας τα χαμογελαστά πρόσωπα και την απήχηση που είχε η συγκεκριμένη δράση σε όλα τα παιδιά του τμήματος baby basket τόσο ο Βασίλης Ντάκουρης, εθελοντής-υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στον σύλλογο, όσο ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», Γιώργος Μαυροειδής και ο πρόεδρος του Εύνικου Γ.Α.Σ. Χρήστος Παππούς δεσμεύτηκαν ότι η συγκεκριμένη ιδέα θα μεγαλώσει και μάλιστα θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε αναμονή λοιπόν και για άλλα παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια σε συνδυασμό με ακόμη περισσότερο μπάσκετ!

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Εύνικος Γ.Α.Σ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά την εθελόντρια Ειρήνη Μανούρη προς τιμή της οποίας απονεμήθηκε αναμνηστικό μπλουζάκι και μπουκάλι με τα διακριτικά της ομάδας μας.