Πρεμιέρα για τους Άνδρες του Εύνικου στην Α’ ΕΣΚΑ

Η αγωνιστική σεζόν που ξεκινά βρίσκει το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Εύνικου στον 2ο όμιλο της πρώτης τη τάξει κατηγορίας της ΕΣΚΑ.

Μια μεταβατική χρονιά, όπως για τους περισσότερους συλλόγους, που βγαίνοντας από το «τούνελ» της διετούς πανδημίας και με την ευχή να μην υπάρξει συνέχεια, στοχεύουν περισσότερο στη δημιουργία και λιγότερο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάπως έτσι “χτίστηκε” και η δική μας ομάδα εφέτος που αποτελείται –κυρίως- από νέους παίκτες, κάποιοι από τους οποίους ξεκίνησαν από τις ακαδημίες μας, με τις απαραίτητες προσθήκες, λίγων, έμπειρων που θα τους βοηθήσουν στο να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στο επίπεδο που ζητεί μια κατηγορία σαν την Α’ ΕΣΚΑ.

Όπως επισημαίνει και ο προπονητής μας Λάμπρος Μπάρτζος στο evnikosbasket.gr: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε κινηθεί όλοι στον σύλλογο με γνώμονα την επόμενη γενιά παιδιών και το μέλλον του τμήματος Ανδρών. Αυτό καθίσταται σαφές και από το φετινό μας ρόστερ όπου στην ουσία η πλειοψηφία των αθλητών μας είναι 20 με 23 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 23 έτη. Το πρωτάθλημα με τα δεδομένα του covid-19 θα είναι δύσκολο, με λίγες αγωνιστικές και πολύ δυνατούς αντιπάλους. Αυτό στο οποίο στοχεύουμε και αποτελεί τη φιλοσοφία μας στην ομάδα είναι να εξελίξουμε τους αθλητές μας και τον σύλλογο εν γένει και σαν αποτέλεσμα αυτού να πετύχουμε τις όποιες νίκες μπορούμε».


Εκτός από την ομάδα μας στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΣΚΑ συμμετέχουν και οι: Νήαρ Ηστ, Σπόρτιγκ, Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού, Αναγέννηση Μαραθώνα, Ίρις Πετρούπολης, ΟΚΑ Μεσογείων, Αναγέννηση Πετρούπολης, ΑΠΣ Φίλιππος, Απόλλων Σμύρνης και Γ.Σ. Ηλιούπολης.


Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει οριστεί για το βράδυ (21:30) της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου όπου στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς, ο Εύνικος φιλοξενεί την Ίριδα Πετρούπολης.


Το ρόστερ του Εύνικου στην Α’ ΕΣΚΑ 2021-2022 απαρτίζουν οι:

Βασίλης Κυπαρίσης Γκαρντ
Γιάννης Κρητικός Γκαρντ
Νίκος Ηλιόπουλος Γκαρντ
Άκης Δάλλας Γκαρντ
Άγγελος Στύλλος Γκαρντ
Γιάννης Νικολόπουλος Γκαρντ
Βασίλης Παπανικολάου Γκαρντ
Κωνσταντίνος Βελτσίτσας Γκαρντ
Δημήτρης Ιωάννου Φόργουορντ
Γιάννης Γούνης Φόργουορντ
Μανώλης Φωτεινάκης Φόργουορντ
Νίκος Αρτεμάκης σέντερ
Νίκος Σιδέρης σέντερ
Τόλης Αποστολόπουλος σέντερ.